Golfcamping växande trend

2020-09-06

Glamping, vintercamping och träningscamping är några av de senaste årens campingtrender. Inom golfen ser man ett ökande intresse för golfcamping och många golfklubbar utökar i år antal ställplatser för att möta den växande efterfrågan. I en undersökning genomförd på uppdrag av Golfhäftet berättade 4 731 golfare om sina semesterplaner med fokus på just golfcamping.

27 % av respondenterna svarade att de detta år kommer att golfcampa. Mer än hälften av golfcamparna tar husbilen, knappt en fjärdedel husvagnen och 3 % tar sig fram med båt. En tredjedel av de som svarade uppger att de kommer att golfcampa i mer än två veckor i sommar.

Det är främst de yngre åldersgrupperna som kommer att golfcampa för första gången detta år. 14 % av respondenterna utan golfcampingerfarenhet i åldersgrupperna 18-34 kommer i år att golfcampa för första gången.

- Våra partnerklubbar ser en ökning av gästspel vilket såklart är positivt för deras ekonomi. Hagge GK är en av våra mest populära klubbar som i år har investerat i fler stugor och fler ställplatser för att möta den ökande efterfrågan. Många andra klubbar gör samma sak, berättar Fredrik van Speijk, VD på Golfhäftet.

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Golfresor
Golfbanor